
„Znamenité výrazné víno jemné medově-rozinkové vůně s tóny čajové růže…
Mohli bychom pokračovat,
ale nechceme vás připravit o radost z objevování. Víme že je víno pro vás vášní a chcete ho poznávat jako skuteční znalci. A právě vína řady Sommelier Club mají ideální předpoklady tuto vaši touhu naplnit.
Vybrali jsme pro vás ta nejlepší vína s překvapivou odrůdovou čistotou i vína rafinovaná, plná vytříbených chutí a vůní. Ručíme za jejich kvalitu a také za to, že ochutnávání řady Sommelier Club Vám přinese spoustu výjimečných zážitků.“
Nabídka vín
Nižší granátová barva, středně intenzivní aroma pečeného ovoce, sušených švestek, v pozadí s nádechem cedrového dřeva. Chuť je jemně kořenitá, ovocitá, s delším, krásně suchým závěrem.
červené
Barva
nižší granátová barva
Vůně
středně intenzivní aroma pečeného ovoce, sušených švestek, v pozadí s nádechem cedrového dřeva
Chuť
chuť je jemně kořenitá, ovocitá s delším, krásně suchým závěrem
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke steakům a pokrmům z hovězího masa.
Vyšší, rubínová barva, elegantní, ovocná vůně připomínající švestky, kompotované třešně a koření. Chuť je elegantní, příjemně ovocná a kořenitá se středně dlouhým závěrem s měkkou tříslovinkou.
červené
Barva
vyšší, rubínová barva
Vůně
elegantní, ovocná vůně připomínající švestky, kompotované třešně a koření
Chuť
chuť je elegantní, příjemně ovocná a kořenitá se středně dlouhým závěrem s měkkou tříslovinkou
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke steakům, hovězím ragů či gulášům.
Víno má plně žlutou barvu s lehkými zelenkavými odlesky a střední viskozitou. Ve vůni je víno středně plné s ovocnými tóny připomínajícími zralé hrušky nebo sušenou papáju. Chuť vína je výrazná s příjemně sladkými tóny avšak za doprovodu citelné kyseliny, celkový dojem harmonický.
bílé
Barva
plně žlutá barva s lehkými zelenkavými odlesky a střední viskozitou
Vůně
středně plné ovocné tóny připomínajícími zralé hrušky nebo sušenou papáju
Chuť
chuť vína je výrazná s příjemně sladkými tóny avšak za doprovodu citelné kyseliny
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke grilovaným úpravám ryb a drůbeže.
Zelenkavě žlutá barva, decentní a elegantní citrusová vůně, harmonická a plná chuť.
bílé
Barva
zelenkavě žlutá barva
Vůně
decentní a elegantní citrusová vůně
Chuť
harmonická a plná chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k jemným úpravám ryb, vepřového masa či drůbeže.
červené
Barva
víno rubínové, jiskrné barvy
Vůně
ve vůni se objevují tóny fialek, višní či čokolády
Chuť
chuť je měkká, svěží, příjemná s ovocně čokoládovou dochutí
Doporučená teplota podávání
14-16 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k těstovinám či italské kuchyni.
Světle zelenkavě zlatavá barva, vůně je bohatá s tóny muškátu či broskví a chuť je elegantní a uhlazená, jemně kořenitá.
bílé
Barva
světle zelenkavě zlatavá barva
Vůně
vůně je bohatá s tóny muškátu či broskví
Chuť
chuť je elegantní a uhlazená, jemně kořenitá
Doporučená teplota podávání
9-11°C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, delikátním zeleninovým salátům, k jemným drůbežím specialitám.
Vyšší zlatavá barva, jemně kořenitá vůně připomínající ananas, pěkná, čistá a ovocně kořenitá chuť.
bílé
Barva
vyšší zlatavá barva
Vůně
jemně kořenitá vůně připomínající ananas
Chuť
pěkná, čistá a ovocně kořenitá chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k asijské kuchyni, nepříliš sladkým dezertům, k pikantním úpravám vepřového a drůbežího masa.
Víno se středně plnou zlatavou barvou a křišťálovými odlesky při okraji. Vizkozita je střední. Ve vůni je víno velice příjemně ovocné, středně výrazné s tóny růžových lístků a zralího liči. Chuť je středně plná, sladší s krémovým charakterem a středně dlouhou dochutí na patře.
bílé
Barva
středně plná zlatavá barva
Vůně
příjemně ovocná, středně výrazná vůně s tóny růžových lístků a zralího liči
Chuť
chuť je středně plná, sladší s krémovým charakterem a středně dlouhou dochutí na patře
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k lehkým úpravám drůbeže, asijské kuchyni a nebo dezertům po vzoru panna cotty.
Zlatavě žlutá barva, aroma je středně intenzivní a bohaté, připomínající sadové ovoce, broskve či hrušky. Chuť je středně plná, ovocitá, svěží s harmonickou kyselinkou a delší dochutí.
bílé
Barva
zlatavě žlutá barva
Vůně
aroma je středně intenzivní a bohaté, připomínající sadové ovoce, broskve či hrušky
Chuť
chuť je středně plná, ovocitá, svěží s harmonickou kyselinkou a delší dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat při teplotě 9-11°C k rybím pokrmům, krémovým polévkám či k pečené drůbeži.
Získaná ocenění
SALON VÍN - Národní soutěž vín ČR 2020 - stříbrná medaile
Concours Mondial de Bruxelles 2020 - stříbrná medaile
Nižší rubínová barva se světlejším okrajem a střední viskozitou. Čisté, středně intenzivní aroma připomíná kompot z lesního ovoce v pozadí s nádechem hořké čokolády a koření. Chuť je středně intenzivní, jemně kořenitá s nádechem peckoviny a hořkého kakaa s překvapivě delší dochutí.
červené
Barva
nižší rubínová barva se světlejším okrajem a střední viskozitou
Vůně
čisté, středně intenzivní aroma připomíná kompot z lesního ovoce v pozadí s nádechem hořké čokolády a koření
Chuť
chuť je středně intenzivní, jemně kořenitá s nádechem peckoviny a hořkého kakaa s překvapivě delší dochutí
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke grilovanému masu, k jehněčímu či ke zvěřině, ideální kombinace se sýry s ušlechtilou bílou plísní.
Získaná ocenění
SALON VÍN - Národní soutěž vín ČR 2020 - stříbrná medaile
Nár.soutěž vín - Velkopavl. podoblasti 2019 - gold medal
Sytější zlatě žlutá barva, typicky odrůdová vůně ovocného charakteru. Šťavnatá, vyvážená chuť s dlouhou dochutí.
bílé
Barva
sytější zlatě žlutá barva
Vůně
typicky odrůdová vůně ovocného charakteru
Chuť
šťavnatá, vyvážená chuť s dlouhou dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám dravých ryb, k mořským plodům, paštičkám, terinám či drůbeži se smetanovými omáčkami.
Zelenkavě žlutá barva, příjemné aroma sadového ovoce s podtóny exotických plodů. Elegantní, plná a uhlazená chuť ovocného charakteru s delší dochutí.
bílé
Barva
zelenkavě žlutá barva
Vůně
příjemné aroma sadového ovoce s podtóny exotických plod
Chuť
elegantní, plná a uhlazená chuť ovocného charakteru s delší dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám dravých ryb, k mořským plodům.
Vynikající plné víno s jemným aroma lipového květu a lehce pikantní kořenitou chutí. Právem je Ryzlink rýnský označován jako " král vín a víno králů ".
bílé
Barva
zlatavá barva
Vůně
vůně lipového květu
Chuť
lehce pikantní až kořenitá chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat s drůbeží, výborné je i k dezertům a mořským plodům.
Získaná ocenění
Concours Mondial de Bruxelles 2020 - stříbrná medaile
Jiskrná žlutá barva se zelenkavými reflexy, vůně je poměrně intenzivní, ovocitá, připomínající tropické ovoce a květiny. Chuť je středně plná, šťavnatá, svěží s příjemnou kyselinkou a delší dochutí, kde najdeme tóny citrusových plodů.
bílé
Barva
jiskrná žlutá barva se zelenkavými reflexy
Vůně
vůně je poměrně intenzivní, ovocitá, připomínající tropické ovoce a květiny
Chuť
chuť je středně plná, šťavnatá, svěží s příjemnou kyselinkou a delší dochutí, kde najdeme tóny citrusových plodů
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat při teplotě 9-11°C jako aperitiv nebo k lehkým salátům doplněných o kuřecí či rybí maso.
Vynikající plné víno s vůní angreštu či černého bezu. Chuť je harmonická, příjemně kořenitá, s dlouhou dochutí.
bílé
Barva
světlejší zlatavá barva
Vůně
vůně angreštu či černého bezu
Chuť
chuť je harmonická, příjemně kořenitá, s dlouhou dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k bílým masům, těstovinám a rybám.
Víno má světlejší zlatavou barvu s mírně zelenkavými odlesky při okraji s pěkným doplněním střední viskozity. Disponuje výrazným ovocným aroma se silnými tóny zralého angreštu a černého bezu. V chuti je víno plné, šťavnaté s dlouhou dochutí. Celkový dojem je harmonický podepřený znatelným zbytkovým cukrem.
bílé
Barva
světlejší zlatavá barva s mírně zelenkavými odlesky
Vůně
ovocné aroma se silnými tóny zralého angreštu a černého bezu
Chuť
chuť je plná, šťavnatá
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k pikantním úpravám drůbežího masa, výrazným rybím pokrmům či asijské kuchyni.
červené
Barva
krásná rubínová barva se světlým meniskem
Vůně
elegantní vůně s tóny lesního ovoce, hořké čokolády , v pozadí jemný nádech kouře a vanilky
Chuť
chuť je šťavnatá, středně plná s příjemnou tříslovinkou
Doporučená teplota podávání
16-18 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke steakům v nepříliš pikantní úpravě, pečenému vepřovému či hovězímu masu a k sýrům s ušlechtilou bílou plísní.
Jiskrná, nižší žlutě-zelená barva. Středně intenzivní aroma připomínající květiny a jablíčka, citrusy a bílý rybíz. Chuť je překvapivě plnější, svěží, ovocně pikantní se středně dlouhým závěrem.
bílé
Barva
jiskrná, nižší žlutě-zelená barva
Vůně
středně intenzivní aroma připomínající květiny a jablíčka, citrusy a bílý rybíz
Chuť
chuť je překvapivě plnější, svěží, ovocně pikantní se středně dlouhým závěrem
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat jako aperitiv, k lehkým předkrmům a k pokrmům z ryb.
Víno se projevuje světlejší zlatavou barvou s jemně jiskrnným okrajem a nižší viskozitou. Aroma vína je středně intenzivní s lehkou vůní po zelených jablkách. Chuť je svěží a výraznější oproti aroma, působí osvěžujícím dojmem se středně dlouhou dochutí po keříkovém ovoci jako bílý rybíz.
bílé
Barva
světlejší zlatavá barva s jemně jiskrnným okrajem a nižší viskozitou
Vůně
aroma vína je středně intenzivní s lehkou vůní po zelených jablkách
Chuť
plná svěží až pikantní chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Toto víno doporučujeme k lehkým přípravám ryb nebo k zeleninovým salátům s citrusy, ideální i jako osvěžující aperitiv.
Víno rubínové barvy, v elegantní vůni se objevují tóny sušených švestek či papriky, chuť je středně plná, měkká, jemně kořenitá s ovocným charakterem.
červené
Barva
víno rubínové barvy
Vůně
v elegantní vůni se objevují tóny sušených švestek či papriky
Chuť
chuť je středně plná, měkká, jemně kořenitá s ovocným charakterem
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k pečené drůbeži, pernaté zvěřině.
Získaná ocenění
SALON VÍN - Národní soutěž vín ČR 2020 - stříbrná medaile
GRAND PRIX VINEX 2019 - Silver medal
Prague Wine Trophy 2019 2. kolo - Prague Gold
Zelenkavě žlutá barva, komplexní ovocná vůně připomínající sadové ovoce zejména zralé zelené jablko, chuť je svěží s ovocným charakterem a příjemně kořenitým závěrem.
bílé
Barva
zelenkavě žlutá barva
Vůně
komplexní ovocná vůně připomínající sadové ovoce zejména zralé zelené jablko
Chuť
chuť je svěží s ovocným charakterem a příjemně kořenitým závěrem
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Dopručujeme podávat k zeleninovým předkrmům nebo k pokrmům z drůbežího masa.
Žlutě zlatavá barva, jemná vůně připomínající růžové květy, bohatá, kořenitá a harmonická chuť s lehkým zbytkovým cukrem.
bílé
Barva
žlutě zlatavá barva
Vůně
jemná vůně připomínající růžové květy
Chuť
bohatá, kořenitá a harmonická chuť s lehkým zbytkovým cukrem
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k pikantním úpravám drůbeže či ryb, k asijské kuchyni.
Světle zlatavá barva, vůně je čistá, jemně kořenitá s ovocnými tóny, chuť je svěží, mladistvá s náznakem kořenitosti v dochuti. Doporučujeme podávat ke smaženým či ke studeným zeleninovým předkrmům nebo k jednoduché úpravě ryb.
bílé
Barva
světle zlatavá barva
Vůně
vůně je čistá, jemně kořenitá s ovocnými tóny
Chuť
chuť je svěží, mladistvá s náznakem kořenitosti v dochuti
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke smaženým či ke studeným zeleninovým předkrmům nebo k jednoduché úpravě ryb.
Krásná granátová barva, vůně peckového ovoce - třešně, višně, v pozadí herbální tóny, chuť je šťavnatá se sladkými a příjemnými tříslovinkami.
červené
Barva
granátová barva
Vůně
vůně peckového ovoce - třešně, višně, v pozadí herbální tóny
Chuť
chuť je šťavnatá se sladkými a příjemnými tříslovinkami
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k těstovinám nebo pokrmům z vepřového masa.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2019 2. kolo - Prague Gold
Krásná růžová barva připomínající maliny či třešně, intenzivnější ovocné aroma černého rybízu, malin a lesních jahod. Chuť je středně plná, svěží, šťavnatá, ovocného charakteru s překvapivě delší dochutí.
růžové
Barva
krásná růžová barva připomínající maliny či třešně
Vůně
intenzivnější ovocné aroma černého rybízu, malin a lesních jahod
Chuť
chuť je středně plná, svěží, šťavnatá, ovocného charakteru s překvapivě delší dochutí
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke grilovaným masům, krevetám, ale i k zeleninovým salátům.
Blog Sommeliera
Grilovací sezóna je v plném proudu
Chystáte se letos grilovat a hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás tip na šťavnaté masíčko na grilu. Pokud si už opékání neumíte představit bez sklenky vychlazeného vína, nechte se inspirovat radou sommeliera Martina Heřmánka. Steak z vysokého roštěnce s chlebovým [...]
Teplé léto stále napíná moravské vinaře – jaká bude letošní úroda?
Hrozny na překrásných moravských vinicích dorůstají. Díky suchému létu je réva vinná ve velmi dobrém zdravotním stavu, ale nedostatek srážek dělá vinařům starosti. Vydal jsem se mezi vinohrady zjistit, jak na tom moravské víno vlastně je. „Letní rozmary počasí v našich vinicích zatím škody neudělaly,“ říká mi uprostřed svých vinohradů Josef Svoboda, ředitel vinařství Habánské sklepy. „Přes velká horka přišly v polovině roku i srážky, které jsme potřebovali hlavně u mladých vinic včetně letošní výsadby. Evidovali jsme sice škody způsobené kroupami, ve srovnání s jarními mrazy to však není nic zásadního,“ konstatuje.
Víte, co je to VOC? I moravská vína mají označení původu a kvality
Milovníci vína obvykle znají italské označení původu a kvality vín DOC a DOCG anebo francouzské AOC. Ovšem i vína z jižní Moravy už mají vlastní označení kontroly původu a kvality – VOC neboli Víno originální certifikace.Jak taková certifikace vypadá? Zkušení vinaři nejdřív vyberou vinice, které jsou pro výrobu VOC nejvhodnější, protože mají jedinečné půdní složení. Dbají na to, aby v každé oblasti šlo o typickou odrůdu – třeba v oblasti VOC Mikulov je to Rulandské šedé, Rulandské bílé, Ryzlink vlašský, Ryzlink Rýnský a Pálava. Následně se vinaři zaručí, že budou vyrábět víno, které pochází opravdu jen z přísně vymezených míst.
Jarní grilování si bez vína neumím představit!
Maso už je naloženo, zelenina nachystána, grill se rozehřívá… a lahev kvalitního vína se chladí v lednici. Svoje první jarní grilování si bez ní už neumím představit. Dobře už totiž vím, že tichá i šumivá vína se hodí k pochoutkám na grilu daleko lépe než pivo nebo sladké limonády. Stačí se držet několika jednoduchých rad, které víno se nejlépe snoubí s tím, co právě voní na grilu.