
„Znamenité výrazné víno jemné medově-rozinkové vůně s tóny čajové růže…
Mohli bychom pokračovat,
ale nechceme vás připravit o radost z objevování. Víme že je víno pro vás vášní a chcete ho poznávat jako skuteční znalci. A právě vína řady Sommelier Club mají ideální předpoklady tuto vaši touhu naplnit.
Vybrali jsme pro vás ta nejlepší vína s překvapivou odrůdovou čistotou i vína rafinovaná, plná vytříbených chutí a vůní. Ručíme za jejich kvalitu a také za to, že ochutnávání řady Sommelier Club Vám přinese spoustu výjimečných zážitků.“
Nabídka vín
Nižší granátová barva, středně intenzivní aroma pečeného ovoce, sušených švestek, v pozadí s nádechem cedrového dřeva. Chuť je jemně kořenitá, ovocitá, s delším, krásně suchým závěrem.
červené
Barva
nižší granátová barva
Vůně
středně intenzivní aroma pečeného ovoce, sušených švestek, v pozadí s nádechem cedrového dřeva
Chuť
chuť je jemně kořenitá, ovocitá s delším, krásně suchým závěrem
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke steakům a pokrmům z hovězího masa.
Vyšší, rubínová barva, elegantní, ovocná vůně připomínající švestky, kompotované třešně a koření. Chuť je elegantní, příjemně ovocná a kořenitá se středně dlouhým závěrem s měkkou tříslovinkou.
červené
Barva
vyšší, rubínová barva
Vůně
elegantní, ovocná vůně připomínající švestky, kompotované třešně a koření
Chuť
chuť je elegantní, příjemně ovocná a kořenitá se středně dlouhým závěrem s měkkou tříslovinkou
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke steakům, hovězím ragů či gulášům.
Víno má plně žlutou barvu s lehkými zelenkavými odlesky a střední viskozitou. Ve vůni je víno středně plné s ovocnými tóny připomínajícími zralé hrušky nebo sušenou papáju. Chuť vína je výrazná s příjemně sladkými tóny avšak za doprovodu citelné kyseliny, celkový dojem harmonický.
bílé
Barva
plně žlutá barva s lehkými zelenkavými odlesky a střední viskozitou
Vůně
středně plné ovocné tóny připomínajícími zralé hrušky nebo sušenou papáju
Chuť
chuť vína je výrazná s příjemně sladkými tóny avšak za doprovodu citelné kyseliny
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke grilovaným úpravám ryb a drůbeže.
Zelenkavě žlutá barva, decentní a elegantní citrusová vůně, harmonická a plná chuť.
bílé
Barva
zelenkavě žlutá barva
Vůně
decentní a elegantní citrusová vůně
Chuť
harmonická a plná chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k jemným úpravám ryb, vepřového masa či drůbeže.
červené
Barva
víno rubínové, jiskrné barvy
Vůně
ve vůni se objevují tóny fialek, višní či čokolády
Chuť
chuť je měkká, svěží, příjemná s ovocně čokoládovou dochutí
Doporučená teplota podávání
14-16 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k těstovinám či italské kuchyni.
Světle zelenkavě zlatavá barva, vůně je bohatá s tóny muškátu či broskví a chuť je elegantní a uhlazená, jemně kořenitá.
bílé
Barva
světle zelenkavě zlatavá barva
Vůně
vůně je bohatá s tóny muškátu či broskví
Chuť
chuť je elegantní a uhlazená, jemně kořenitá
Doporučená teplota podávání
9-11°C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, delikátním zeleninovým salátům, k jemným drůbežím specialitám.
Vyšší zlatavá barva, jemně kořenitá vůně připomínající ananas, pěkná, čistá a ovocně kořenitá chuť.
bílé
Barva
vyšší zlatavá barva
Vůně
jemně kořenitá vůně připomínající ananas
Chuť
pěkná, čistá a ovocně kořenitá chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k asijské kuchyni, nepříliš sladkým dezertům, k pikantním úpravám vepřového a drůbežího masa.
Víno se středně plnou zlatavou barvou a křišťálovými odlesky při okraji. Vizkozita je střední. Ve vůni je víno velice příjemně ovocné, středně výrazné s tóny růžových lístků a zralího liči. Chuť je středně plná, sladší s krémovým charakterem a středně dlouhou dochutí na patře.
bílé
Barva
středně plná zlatavá barva
Vůně
příjemně ovocná, středně výrazná vůně s tóny růžových lístků a zralího liči
Chuť
chuť je středně plná, sladší s krémovým charakterem a středně dlouhou dochutí na patře
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k lehkým úpravám drůbeže, asijské kuchyni a nebo dezertům po vzoru panna cotty.
Zlatavě žlutá barva, aroma je středně intenzivní a bohaté, připomínající sadové ovoce, broskve či hrušky. Chuť je středně plná, ovocitá, svěží s harmonickou kyselinkou a delší dochutí.
bílé
Barva
zlatavě žlutá barva
Vůně
aroma je středně intenzivní a bohaté, připomínající sadové ovoce, broskve či hrušky
Chuť
chuť je středně plná, ovocitá, svěží s harmonickou kyselinkou a delší dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat při teplotě 9-11°C k rybím pokrmům, krémovým polévkám či k pečené drůbeži.
Získaná ocenění
SALON VÍN - Národní soutěž vín ČR 2020 - stříbrná medaile
Concours Mondial de Bruxelles 2020 - stříbrná medaile
Nižší rubínová barva se světlejším okrajem a střední viskozitou. Čisté, středně intenzivní aroma připomíná kompot z lesního ovoce v pozadí s nádechem hořké čokolády a koření. Chuť je středně intenzivní, jemně kořenitá s nádechem peckoviny a hořkého kakaa s překvapivě delší dochutí.
červené
Barva
nižší rubínová barva se světlejším okrajem a střední viskozitou
Vůně
čisté, středně intenzivní aroma připomíná kompot z lesního ovoce v pozadí s nádechem hořké čokolády a koření
Chuť
chuť je středně intenzivní, jemně kořenitá s nádechem peckoviny a hořkého kakaa s překvapivě delší dochutí
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke grilovanému masu, k jehněčímu či ke zvěřině, ideální kombinace se sýry s ušlechtilou bílou plísní.
Získaná ocenění
SALON VÍN - Národní soutěž vín ČR 2020 - stříbrná medaile
Nár.soutěž vín - Velkopavl. podoblasti 2019 - gold medal
Sytější zlatě žlutá barva, typicky odrůdová vůně ovocného charakteru. Šťavnatá, vyvážená chuť s dlouhou dochutí.
bílé
Barva
sytější zlatě žlutá barva
Vůně
typicky odrůdová vůně ovocného charakteru
Chuť
šťavnatá, vyvážená chuť s dlouhou dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám dravých ryb, k mořským plodům, paštičkám, terinám či drůbeži se smetanovými omáčkami.
Zelenkavě žlutá barva, příjemné aroma sadového ovoce s podtóny exotických plodů. Elegantní, plná a uhlazená chuť ovocného charakteru s delší dochutí.
bílé
Barva
zelenkavě žlutá barva
Vůně
příjemné aroma sadového ovoce s podtóny exotických plod
Chuť
elegantní, plná a uhlazená chuť ovocného charakteru s delší dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám dravých ryb, k mořským plodům.
Vynikající plné víno s jemným aroma lipového květu a lehce pikantní kořenitou chutí. Právem je Ryzlink rýnský označován jako " král vín a víno králů ".
bílé
Barva
zlatavá barva
Vůně
vůně lipového květu
Chuť
lehce pikantní až kořenitá chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat s drůbeží, výborné je i k dezertům a mořským plodům.
Získaná ocenění
Concours Mondial de Bruxelles 2020 - stříbrná medaile
Jiskrná žlutá barva se zelenkavými reflexy, vůně je poměrně intenzivní, ovocitá, připomínající tropické ovoce a květiny. Chuť je středně plná, šťavnatá, svěží s příjemnou kyselinkou a delší dochutí, kde najdeme tóny citrusových plodů.
bílé
Barva
jiskrná žlutá barva se zelenkavými reflexy
Vůně
vůně je poměrně intenzivní, ovocitá, připomínající tropické ovoce a květiny
Chuť
chuť je středně plná, šťavnatá, svěží s příjemnou kyselinkou a delší dochutí, kde najdeme tóny citrusových plodů
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat při teplotě 9-11°C jako aperitiv nebo k lehkým salátům doplněných o kuřecí či rybí maso.
Vynikající plné víno s vůní angreštu či černého bezu. Chuť je harmonická, příjemně kořenitá, s dlouhou dochutí.
bílé
Barva
světlejší zlatavá barva
Vůně
vůně angreštu či černého bezu
Chuť
chuť je harmonická, příjemně kořenitá, s dlouhou dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k bílým masům, těstovinám a rybám.
Víno má světlejší zlatavou barvu s mírně zelenkavými odlesky při okraji s pěkným doplněním střední viskozity. Disponuje výrazným ovocným aroma se silnými tóny zralého angreštu a černého bezu. V chuti je víno plné, šťavnaté s dlouhou dochutí. Celkový dojem je harmonický podepřený znatelným zbytkovým cukrem.
bílé
Barva
světlejší zlatavá barva s mírně zelenkavými odlesky
Vůně
ovocné aroma se silnými tóny zralého angreštu a černého bezu
Chuť
chuť je plná, šťavnatá
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k pikantním úpravám drůbežího masa, výrazným rybím pokrmům či asijské kuchyni.
červené
Barva
krásná rubínová barva se světlým meniskem
Vůně
elegantní vůně s tóny lesního ovoce, hořké čokolády , v pozadí jemný nádech kouře a vanilky
Chuť
chuť je šťavnatá, středně plná s příjemnou tříslovinkou
Doporučená teplota podávání
16-18 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke steakům v nepříliš pikantní úpravě, pečenému vepřovému či hovězímu masu a k sýrům s ušlechtilou bílou plísní.
Jiskrná, nižší žlutě-zelená barva. Středně intenzivní aroma připomínající květiny a jablíčka, citrusy a bílý rybíz. Chuť je překvapivě plnější, svěží, ovocně pikantní se středně dlouhým závěrem.
bílé
Barva
jiskrná, nižší žlutě-zelená barva
Vůně
středně intenzivní aroma připomínající květiny a jablíčka, citrusy a bílý rybíz
Chuť
chuť je překvapivě plnější, svěží, ovocně pikantní se středně dlouhým závěrem
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat jako aperitiv, k lehkým předkrmům a k pokrmům z ryb.
Víno se projevuje světlejší zlatavou barvou s jemně jiskrnným okrajem a nižší viskozitou. Aroma vína je středně intenzivní s lehkou vůní po zelených jablkách. Chuť je svěží a výraznější oproti aroma, působí osvěžujícím dojmem se středně dlouhou dochutí po keříkovém ovoci jako bílý rybíz.
bílé
Barva
světlejší zlatavá barva s jemně jiskrnným okrajem a nižší viskozitou
Vůně
aroma vína je středně intenzivní s lehkou vůní po zelených jablkách
Chuť
plná svěží až pikantní chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Toto víno doporučujeme k lehkým přípravám ryb nebo k zeleninovým salátům s citrusy, ideální i jako osvěžující aperitiv.
Víno rubínové barvy, v elegantní vůni se objevují tóny sušených švestek či papriky, chuť je středně plná, měkká, jemně kořenitá s ovocným charakterem.
červené
Barva
víno rubínové barvy
Vůně
v elegantní vůni se objevují tóny sušených švestek či papriky
Chuť
chuť je středně plná, měkká, jemně kořenitá s ovocným charakterem
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k pečené drůbeži, pernaté zvěřině.
Získaná ocenění
SALON VÍN - Národní soutěž vín ČR 2020 - stříbrná medaile
GRAND PRIX VINEX 2019 - Silver medal
Prague Wine Trophy 2019 2. kolo - Prague Gold
Zelenkavě žlutá barva, komplexní ovocná vůně připomínající sadové ovoce zejména zralé zelené jablko, chuť je svěží s ovocným charakterem a příjemně kořenitým závěrem.
bílé
Barva
zelenkavě žlutá barva
Vůně
komplexní ovocná vůně připomínající sadové ovoce zejména zralé zelené jablko
Chuť
chuť je svěží s ovocným charakterem a příjemně kořenitým závěrem
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Dopručujeme podávat k zeleninovým předkrmům nebo k pokrmům z drůbežího masa.
Žlutě zlatavá barva, jemná vůně připomínající růžové květy, bohatá, kořenitá a harmonická chuť s lehkým zbytkovým cukrem.
bílé
Barva
žlutě zlatavá barva
Vůně
jemná vůně připomínající růžové květy
Chuť
bohatá, kořenitá a harmonická chuť s lehkým zbytkovým cukrem
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k pikantním úpravám drůbeže či ryb, k asijské kuchyni.
Světle zlatavá barva, vůně je čistá, jemně kořenitá s ovocnými tóny, chuť je svěží, mladistvá s náznakem kořenitosti v dochuti. Doporučujeme podávat ke smaženým či ke studeným zeleninovým předkrmům nebo k jednoduché úpravě ryb.
bílé
Barva
světle zlatavá barva
Vůně
vůně je čistá, jemně kořenitá s ovocnými tóny
Chuť
chuť je svěží, mladistvá s náznakem kořenitosti v dochuti
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke smaženým či ke studeným zeleninovým předkrmům nebo k jednoduché úpravě ryb.
Krásná granátová barva, vůně peckového ovoce - třešně, višně, v pozadí herbální tóny, chuť je šťavnatá se sladkými a příjemnými tříslovinkami.
červené
Barva
granátová barva
Vůně
vůně peckového ovoce - třešně, višně, v pozadí herbální tóny
Chuť
chuť je šťavnatá se sladkými a příjemnými tříslovinkami
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k těstovinám nebo pokrmům z vepřového masa.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2019 2. kolo - Prague Gold
Krásná růžová barva připomínající maliny či třešně, intenzivnější ovocné aroma černého rybízu, malin a lesních jahod. Chuť je středně plná, svěží, šťavnatá, ovocného charakteru s překvapivě delší dochutí.
růžové
Barva
krásná růžová barva připomínající maliny či třešně
Vůně
intenzivnější ovocné aroma černého rybízu, malin a lesních jahod
Chuť
chuť je středně plná, svěží, šťavnatá, ovocného charakteru s překvapivě delší dochutí
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke grilovaným masům, krevetám, ale i k zeleninovým salátům.
Blog Sommeliera
Víte, co je to VOC? I moravská vína mají označení původu a kvality
Milovníci vína obvykle znají italské označení původu a kvality vín DOC a DOCG anebo francouzské AOC. Ovšem i vína z jižní Moravy už mají vlastní označení kontroly původu a kvality – VOC neboli Víno originální certifikace.Jak taková certifikace vypadá? Zkušení vinaři nejdřív vyberou vinice, které jsou pro výrobu VOC nejvhodnější, protože mají jedinečné půdní složení. Dbají na to, aby v každé oblasti šlo o typickou odrůdu – třeba v oblasti VOC Mikulov je to Rulandské šedé, Rulandské bílé, Ryzlink vlašský, Ryzlink Rýnský a Pálava. Následně se vinaři zaručí, že budou vyrábět víno, které pochází opravdu jen z přísně vymezených míst.
Jarní grilování si bez vína neumím představit!
Maso už je naloženo, zelenina nachystána, grill se rozehřívá… a lahev kvalitního vína se chladí v lednici. Svoje první jarní grilování si bez ní už neumím představit. Dobře už totiž vím, že tichá i šumivá vína se hodí k pochoutkám na grilu daleko lépe než pivo nebo sladké limonády. Stačí se držet několika jednoduchých rad, které víno se nejlépe snoubí s tím, co právě voní na grilu.