„Znamenité výrazné víno jemné medově-rozinkové vůně s tóny čajové růže…
Mohli bychom pokračovat,
ale nechceme vás připravit o radost z objevování. Víme že je víno pro vás vášní a chcete ho poznávat jako skuteční znalci. A právě vína řady Sommelier Club mají ideální předpoklady tuto vaši touhu naplnit.
Vybrali jsme pro vás ta nejlepší vína s překvapivou odrůdovou čistotou i vína rafinovaná, plná vytříbených chutí a vůní. Ručíme za jejich kvalitu a také za to, že ochutnávání řady Sommelier Club Vám přinese spoustu výjimečných zážitků.“
Nabídka vín
Barva vína je tmavě granátová se světle fialovým okrajem a dobrou viskozitou. Ve vůni můžeme najít tóny sušených švestek a černých třešní v kombinaci s hořkou čokoládou. Chuť vína je harmonická, krásně se v ní kombinuje jemná tříslovina s ovocnou chutí a středně dlouhým závěrem.
červené
Barva
granátová s fialovým okrajem
Vůně
sušené švestky, třešně s čokoládou
Chuť
ovocná s jemnou tříslovinou
Doporučená teplota podávání
14-16°C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke zvěřinovým paštikám, popřípadě zvěřinovému nebo hovězímu ragú či k sýrům s bílou plísní na povrchu.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2021 - 2. a 3. kolo - gold medal
Nižší granátová barva, středně intenzivní aroma pečeného ovoce, sušených švestek, v pozadí s nádechem cedrového dřeva. Chuť je jemně kořenitá, ovocitá, s delším, krásně suchým závěrem.
červené
Barva
nižší granátová barva
Vůně
středně intenzivní aroma pečeného ovoce, sušených švestek, v pozadí s nádechem cedrového dřeva
Chuť
chuť je jemně kořenitá, ovocitá s delším, krásně suchým závěrem
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke steakům a pokrmům z hovězího masa.
Vyšší, rubínová barva, elegantní, ovocná vůně připomínající švestky, kompotované třešně a koření. Chuť je elegantní, příjemně ovocná a kořenitá se středně dlouhým závěrem s měkkou tříslovinkou.
červené
Barva
vyšší, rubínová barva
Vůně
elegantní, ovocná vůně připomínající švestky, kompotované třešně a koření
Chuť
chuť je elegantní, příjemně ovocná a kořenitá se středně dlouhým závěrem s měkkou tříslovinkou
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke steakům, hovězím ragů či gulášům.
Víno má plně žlutou barvu s lehkými zelenkavými odlesky a střední viskozitou. Ve vůni je víno středně plné s ovocnými tóny připomínajícími zralé hrušky nebo sušenou papáju. Chuť vína je výrazná s příjemně sladkými tóny avšak za doprovodu citelné kyseliny, celkový dojem harmonický.
bílé
Barva
plně žlutá barva s lehkými zelenkavými odlesky a střední viskozitou
Vůně
středně plné ovocné tóny připomínajícími zralé hrušky nebo sušenou papáju
Chuť
chuť vína je výrazná s příjemně sladkými tóny avšak za doprovodu citelné kyseliny
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke grilovaným úpravám ryb a drůbeže.
Víno má jemnou světle žlutou barvu se zelenkavým odstínem, středně intenzivní vůně připomínající sadové ovoce, ananas a žlutý meloun. Chuť je svěží, šťavnatá se středním tělem a harmonickou delší dochutí.
bílé
Barva
světle žlutá barva se zelenkavým odstínem
Vůně
středně intenzivní vůně připomínající sadové ovoce, ananas a žlutý melou
Chuť
chuť je svěží, šťavnatá se středním tělem a harmonickou delší dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k jemným úpravám ryb, vepřového masa či drůbeže.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2021 - 2. a 3. kolo - gold medal
Středně intenzivní barva se zlatavými odlesky a výraznější ovocná vůně, chuť je ovocná s lehkým kořenitým podtónem.
bílé
Barva
střední se zlatavými odlesky
Vůně
výraznější ovocná vůně
Chuť
ovocná s kořenitým podtónem
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Skvěle se hodí k lehkým úpravám drůbeže, sladkovodním rybám nebo salátu
Toto vynikající Rulandské se vyznačuje vyšší žlutozlatavou barvou, jemně chlebnatou vůní s výraznými tóny ovoce, chuť je jemně pikantní se svěžím závěrem.
bílé
Barva
žlutozlatavá barva
Vůně
jemně chlebnatá vůně s výraznými tóny ovoce
Chuť
chuť je jemně pikantní se svěžím závěrem
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat při teplotě 9-11°C k rybím pokrmům, krémovým polévkám či k pečené drůbeži.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2021 - 2. a 3. kolo -Prague Premium gold
KRÁL VÍN České republiky 2021 - gold medal
KRÁL VÍN České republiky 2021 - gold medal
Decanter 2021 - silver medal
Valtické vinné trhy 2021 - gold medal
GRAND PRIX VINEX 2021 - silver medal
Nár.soutěž vín - Slovácké podoblasti 2020 - gold medal
Znamenité víno rubínové barvy s cihlovými odstíny. Má výraznou ovocnou vůni s tóny jahod či ostružin, chuť je plná s ovocným charakterem.
červené
Barva
rubínová barva s cihlovými odstíny
Vůně
ovocná vůně s tóny jahod či ostružin
Chuť
plná chuť s ovocným charakterem
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Vhodné k pečeným masům, zvěřině a tvrdým sýrům.
Získaná ocenění
Nár.soutěž vín - Velkopavl. podoblasti 2021 - gold medal
Zelenkavě žlutá barva, příjemné aroma sadového ovoce s podtóny exotických plodů. Elegantní, plná a uhlazená chuť ovocného charakteru s delší dochutí.
bílé
Barva
zelenkavě žlutá barva
Vůně
příjemné aroma sadového ovoce s podtóny exotických plodů
Chuť
elegantní, plná a uhlazená chuť ovocného charakteru s delší dochutí
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k výraznějším úpravám dravých ryb, k mořským plodům.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2021 1. kolo - Prague Gold
Národní soutěž vín - Mikulovské podoblasti 2021 - gold medal
Vynikající plné víno s jemným aroma lipového květu a lehce pikantní kořenitou chutí. Právem je Ryzlink rýnský označován jako " král vín a víno králů "
bílé
Barva
zlatavá barva
Vůně
vůně lipového květu
Chuť
lehce pikantní až kořenitá chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat s drůbeží, výborné je i k dezertům a mořským plodům.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2021 - 2. a 3. kolo -Prague Premium gold
KRÁL VÍN České republiky 2021 - gold medal
MUNDUSvini 2021 - silver medal
Vinařské Litoměřice 2021 - gold medal
Valtické vinné trhy 2021 - gold medal
GRAND PRIX VINEX 2021 - gold medal
MUVINA Prešov 2021 -gold medal
Vinalies Internationales 2021 - gold medal
Barva vína je světle zlatá. Ve vůni se kombinují citrusové tóny s převahou grepu a limetky. Chuť naprosto koresponduje s vůní, je svěží a příjemně ovocná. Můžeme najít i náznak rynglového kompotu.
bílé
Barva
barva vína je světle zlatá
Vůně
ve vůni se kombinují citrusové tóny s převahou grepu a limetky
Chuť
chuť naprosto koresponduje s vůní, je svěží a příjemně ovocná
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučuji podávat k sýrům s modrou plísní nebo smetanovým dezertům.
Získaná ocenění
Národní soutěž vín - Mikulovské podoblasti 2021 - gold medal
Prague Wine Trophy 2021 4. kolo - Prague Silver
Víno má světlejší zlatavou barvu s mírně zelenkavými odlesky při okraji s pěkným doplněním střední viskozity. Disponuje výrazným ovocným aroma se silnými tóny zralého angreštu a černého bezu. V chuti je víno plné, šťavnaté s dlouhou dochutí. Celkový dojem je harmonický podepřený znatelným zbytkovým cukrem.
bílé
Barva
světlejší zlatavá barva s mírně zelenkavými odlesky
Vůně
ovocné aroma se silnými tóny zralého angreštu a černého bezu
Chuť
chuť je plná, šťavnatá
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k pikantním úpravám drůbežího masa, výrazným rybím pokrmům či asijské kuchyni.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2021 - 2. a 3. kolo - gold medal
červené
Barva
tmavě višňová barva
Vůně
lesní ovoce s čokoládovou dochutí
Chuť
středně plná chuť s jemnou tříslovinkou
Doporučená teplota podávání
16-18 °C
Doporučení k pokrmům
Ideální k pečeným masům, zvěřině a tvrdým sýrům.
Světlá barva s olivovým nádechem odstínu, vůně založená na tónech zeleného jablka, bílých květů. Chuť je velmi svěží, ovocně pikantní se středním závěrem.
bílé
Barva
světlá barva s olivovým nádechem odstínu
Vůně
vůně založená na tónech zeleného jablka, bílých květů
Chuť
chuť je velmi svěží, ovocně pikantní se středním závěrem
Doporučená teplota podávání
9–11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat jako aperitiv, k lehkým předkrmům či zeleninovým salátům.
Zelenkavě žlutá barva, komplexní ovocná vůně připomínající sadové ovoce zejména zralé zelené jablko, chuť je svěží s ovocným charakterem a příjemně kořenitým závěrem.
bílé
Barva
zelenkavě žlutá barva
Vůně
komplexní ovocná vůně připomínající sadové ovoce zejména zralé zelené jablko
Chuť
chuť je svěží s ovocným charakterem a příjemně kořenitým závěrem
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Dopručujeme podávat k zeleninovým předkrmům nebo k pokrmům z drůbežího masa.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2021 1. kolo - Prague Gold
Prague Wine Trophy 2020 1. kolo - Prague Gold
Znamenité výrazné víno jemné medově-rozinkové vůně s tóny čajové růže. Je velmi plné s harmonickou kořenitou chutí .
bílé
Barva
žlutě zlatavá barva
Vůně
jemná medově-rozinková vůně s tóny čajové růže
Chuť
velmi plná a harmonická kořenitá chuť
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat k pikantním úpravám drůbežího či vepřového masa, asijské kuchyni či nepříliš sladkých dezertům.
Světle zelenkavá barva se zlatavým odleskem. Víno je ve vůni příjemně čisté, lehká kořenitost aroma s ovocnými tóny je doplněna jemným tónem vůně zralého banánu. Chuť je svěží, mladistvá s jemnou kořenitostí a náznakem minerality v dochuti.
bílé
Barva
světle zelenkavá barva se zlatavým odleskem
Vůně
ve vůni lehká kořenitost a ovocné tóny, doplněno jemným tónem vůně zralého banánu
Chuť
chuť je svěží, mladistvá s jemnou kořenitostí a náznakem minerality v dochuti
Doporučená teplota podávání
9-11 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme podávat ke studeným zeleninovým předkrmům, nebo k jednoduché úpravě ryb a jemným úpravám jehněčího masa.
Získaná ocenění
GRAND PRIX VINEX 2021 - silver medal
Prague Wine Trophy 2021 - 2. a 3. kolo - silver medal
Víno se projevuje tmavě purpurovou barvou s fialkovými odlesky na okrajích a nižší mladistvou viskozitou. Ve vůni je víno spíše ovocné s aroma švestek, třesní a lehkou kořenitostí. Chuť je středně plná s jemnou tříslovinou, ovocným kompotovým charakterem a středně dlouho plnou dochutí.
červené
Barva
tmavě purpurová barva s fialkovými odlesky na okrajích
Vůně
ovocné s aroma švestek, třesní a lehkou kořenitostí
Chuť
chuť je středně plná s jemnou tříslovinou, ovocným kompotovým charakterem a středně dlouho plnou dochutí
Doporučená teplota podávání
12–14 °C
Doporučení k pokrmům
Doporučujeme k dušenému telecímu, kořeněným úpravám vepřového či hovězího masa.
Získaná ocenění
Prague Wine Trophy 2021 - 2. a 3. kolo - gold medal
SALON VÍN - Národní soutěž vín ČR 2021 - stříbrná medaile
Prague Wine Trophy 2020 2. kolo - Prague Gold
Blog Sommeliera
Připravte se na grilovací sezonu IV. – moučník
Překvapte hosty grilování sladkou tečkou v podobě originálního koláče „Far breton“, rovněž připraveného na ohni. Je velmi jednoduchý, kromě ingrediencí budete potřebovat litinový hrnec nebo starší pánev s pokličkou, pečící papír a dřevěné uhlí. Výsledek chutná báječně. Far breton, francouzský [...]
Připravte se na grilovací sezonu III. – ryba
Velmi populární je také grilování ryb, které mají i tu výhodu, že jejich příprava není příliš dlouhá. Pojďte vyzkoušet italskou specialitu v její rybí verzi - grilování sumce. Saltimbocca ze sumce v sušené šunce se salátem z grilované mrkve Saltimbocca znamená v překladu [...]
Připravte se na grilovací sezonu II.
Máme pro vás další tip na grilování, tentokrát z vepřového masa. Vepřová panenka ve vinagretě s grilovanou zeleninou Jednou z hlavních předností vepřové panenky je jednoduchá příprava. V podstatě stačí maso očistit a osolit, případně dochutit jednoduchou zálivkou a pár minut [...]
Připravte se na grilovací sezonu I.
Chystáte se letos grilovat a hledáte inspiraci? Připravili jsme pro vás tip na šťavnaté masíčko na grilu. Pokud si už opékání neumíte představit bez sklenky vychlazeného vína, nechte se inspirovat radou sommeliera. Steak z vysokého roštěnce s chlebovým salátem a [...]
Teplé léto stále napíná moravské vinaře – jaká bude letošní úroda?
Hrozny na překrásných moravských vinicích dorůstají. Díky suchému létu je réva vinná ve velmi dobrém zdravotním stavu, ale nedostatek srážek dělá vinařům starosti. Vydal jsem se mezi vinohrady zjistit, jak na tom moravské víno vlastně je. „Letní rozmary počasí v našich vinicích zatím škody neudělaly,“ říká mi uprostřed svých vinohradů Josef Svoboda, ředitel vinařství Habánské sklepy. „Přes velká horka přišly v polovině roku i srážky, které jsme potřebovali hlavně u mladých vinic včetně letošní výsadby. Evidovali jsme sice škody způsobené kroupami, ve srovnání s jarními mrazy to však není nic zásadního,“ konstatuje.